Menu

 Rome in de Ardennen de fantastische dag

Als vandaag wordt Saint-Hubert een kleine stad van de Ardennen erkend voor zijn historische erfgoed dat zijn basiliek is, het was niet altijd hetzelfde. Vanaf het jaar 687 tot het einde van de achttiende eeuw stond er aan de plaats van de stad een gigantische en zeer invloedrijke abdij. 

De relieken van Hubertus met wonderbaarlijke effecten, de fantastische aanbidding van de heilige en de grote kennis van de monniken trokken menigten uit heel Europa. Omdat de abdij de bijnaam van Rome in de Ardennen kreeg want het werd de belangrijkste benedictijnse abdij van Europe. 

Om aan de vele financiële behoeften te voldoen, hab de instelling veel bedrijven in verschillende sectoren en voor duizend mensen waaronder veel ardense inwoners was ze een werkzekerheid geworden.

 

Praktisch gezien :

-Onvangst rond 9u30 in een authentieke en vriendelijke plek met koffie of met een ontbijt. Voorstelling van de natuur van de Ardennen en zijn bossen de scène in te stellen.

-Rond 10u00-10u30 stappen langs de rondrit in de abdij om misschien met een optioneel bezoek van de zolder te einderen. De houtstructuur is bijna 500 jaar oud !!!

 

-Maaltijd met streek producten. Een keuze met verschillende menu's zal u voorstellen volgens het seizoen.

-Rond 14u30 ontmoeting met het glorieuze industriël verleden van de abdij met de ontdekking van een van zijn laatste hooghovens en het museeum van de ijzer- en staalindustrie.

 

Volgens uw tempo, de sfeer, en uw prettige stemming eindigen we meestal tussen 17u00 en 18u00

 

Duur  : de hele dag

 

Optie : Bezoek aan de zolder of volledig bezoek aan de Basiliek

 

Adres van het trefpunt : Volgens de dag en de reservering. Te bepalen

 

Prijzen :  100€ vanaf 1 tot 4 personen + 25€/extra pers 

               Groep: maximale kost van 250€ BTW incl. plus 2€/pers die ik aan de basiliek geef die in grote                          nood is

               Optie: Bezoek zolder 3€/pers

               Toegang museeum 7,00€/pers & groepsprijs (15 pers min) 5€/pers

               Maaltijd volgens offerte  (~ 35€ tot 60€ totale kosten )

 

Reserveren: 0498/57 37 08 ou info@ardenneplaisir.be