Menu

 Geleide bezoek van de abdij Saint-Hubert

Saint-Hubert was de naam van de voormalige abdij die ook met de naam van haar heiligepatroon werd genoemd. Het gehucht Andain (primitieve naam van de plek) kreeg zijn eerte abdij in de jaar 687. In het begin van de negende eeuw werd het lichaam van Saint-Hubert,  bisschop van Tongeren en stichter van de stad Luik, overgebracht naar de abdij van Andain die met de naam van zijn heiligepatroon Abdij Saint-Hubert werd genoemd. 

In de loop werd Andain die door de lokale burgerij was bevolkt een soort satelietvestiging van de abdij Saint-Hubert, die zeker de belangrijkste benedictijnenabdij van Europa werd.

Uiteindelijk werd de abdij met het dehucht Andain door iedereen Saint-Hubert genoemd. Op het einde van de achttiende eeuw werd de abdij van Saint-Hubert leeggeroofd en werden de monniken door de revolutionairen verjaagd. Sinds de urbanisatie is de stad Saint-Hubert gegroeid na een industriële expansie, en is het centrum gelegen in en rondom de voormalige abdij Saint-Hubert

 

Praktisch gezien :

Het geleide bezoek neemt u eerst mee naar de historische plaats van de abdij van Saint-Hubert en vervolgens doorheen de oude stad, zowel aan de buitenkant als de binnenkant.

 

Duur van het bezoek : 2u00 tot 2u30

 

Optie: Bezoek aan de zolder

           

Adres van het trefpunt :

Place du Fays

6870 Saint-Hubert

 

Prijzen : 60€ vanaf 1 tot 4 personen en 12€/extra pers 

               In deze prijs geef ik 2€/pers aan de basiliek die in grote nood is

 

Optie: -3€/pers bezoek aan de zolder

                                         

 

Reserveren : 0498/57 37 08 ou info@ardenneplaisir.be