Menu

 Geleide bezoek van de Abdij van Saint-Hubert

Als vandaag wordt Saint-Hubert een kleine stad van de Ardennen erkend voor zijn historische erfgoed dat zijn basiliek is, het was niet altijd hetzelfde. Vanaf het jaar 687 tot het einde van de achttiende eeuw stond er aan de plaats van de stad een gigantische abdij genoemd Rome in de Ardennen want waarschijnlijk de belangrijkste benedictijnenabdij van Europa.

 

De Abdij van Saint-Hubert is erkend als historisch erfgoed van de mooie streek van Saint-Hubert. Deze wondermooie abdij, in het midden van het Ardense Woud, gelegen in het hart van Saint-Hubert is een niet te missen bezoek waard.

 

De abdij van Saint-Hubert werd naar zijn patroonheilige genoemd. Het gehucht Andage kreeg zijn eerste abdij in het jaar 687. In het begin van de negende eeuw werd het lichaam van Saint-Hubert, bisschop van Tongeren en stichter van de stad Luik, overgebracht naar deze plaats in het diepe Woud van De Ardennen. Zodoende kreeg de instelling de naam Abdij van Saint-Hubert. De Heilige relikwieën dienden om de hondsdolheid uit te roeien.

De mirakuleuze genezingen waren schering en inslag zowel voor de mensen als de dieren. Aangezien deze abdij opgericht werd in het hart van het Grote Woud van de Ardennen, jachtgebied bij uitstek, werd de Heilige Saint-Hubert uitgeroepen als beschermer van de dieren, maar paradoxaal ook als patroonheilige van de jagers.

 

Praktisch gezien :

Het geleide bezoek neemt u mee naar de historische plaats van de Abdij van Saint-Hubert, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

 

Duur van het bezoek : een tot  twee uur

 

Optie : Bezoek aan de abdij archieven en aan de zolder

 

Adres van het trefpunt :

Abbaye de Saint-Hubert  

Place du Fays

6870 Saint-Hubert

 

Prijzen : Op aanvraag voor groepen vanaf 2 personen.

 

Reserveren: 0498/57 37 08 ou info@ardenneplaisir.be

 

Dit bezoek kan gecombineerd worden met :

 - Bezoek van de stad Saint-Hubert

 - Bezoek van de Basiliek

 - Bezoek aan de « Fourneau Saint-Michel » - Museum van het landelijke leven

 - Bezoek van de ijzerindustrie in de « Fourneau Saint-Michel »

 

Andere toeristische bezoeken :