Menu

 De ijzerindustrie van de « Fourneau Saint-Michel »

 

Niet ver van het museum van de Fourneau Saint-Michel, gelegen langs de weg naar Saint-Hubert aan de rand van het Grote Woud van Saint-Hubert, bevindt zich een oude hoogoven die vroeger behoorde aan de Abdij van Saint-Hubert.

 

Dit historisch erfgoed dateert van het einde van de 18e eeuw, een periode waar de abdij van Saint-Hubert investeerde in de ijzerindustrie en zodoende in het bezit was van verschillende hoogovens en smederijen.

 

Deze hoogoven werd vervolgens « Fourneau Saint-Michel » genoemd voor toeristische doeleinden en is een geweldige getuige van de laatste periode van de abdij van Saint-Hubert onder het abtschap van Dom Spirlet.

 

Praktisch gezien :

Een begeleide wandeling neemt u eerst mee in het woud van Saint-Michel gedurende 3km om de bosberoepen uit de tijd van de abdij van Saint-Hubert te ontdekken. Na het uitleggen van het maken van houtskool en de ertswinning, zal de gids de rol van het water en de rivieren verklaren voor de goede werking van de hoogovens en de smederijen.

 

Na een begeleide wandeling in het woud van Saint-Michel zal het bezoek eindigen met het bezoek aan de oude hoogoven en zijn verschillende onderdelen, die nog steeds zichtbaar zijn.

Sinds een bepaalde tijd is er een renovatie aan de gang van de hoogoven en zijn bijbehorend ijzermuseum, de « Fourneau Saint-Michel » genoemd

 

Duur van het bezoek : 2u30

 

Adres van het trefpunt :

Parking P1  langs N 849

6870 Saint-Hubert

 

Reserveren : 0498/57 37 08 ou info@ardenneplaisir.be

 

Dit bezoek kan gecombineerd worden met :

 - Bezoek van de abdij van Saint-Hubert

 - Bezoek van het museum Redouté

 - Bezoek aan de « Fourneau Saint-Michel » - Museum van het landelijke leven

 

Andere toeristische bezoeken :