Menu

 Mirwart : Kasteel, Smederijen en Hooghovens in het grote wood van Saint-Hubert

Het Grote Woud rond Saint-Hubert in de Ardennen is nog steeds een gebied met een rijke geschiedenis en legendes. Weleer had men de voorbestemde heerschappij, seculiere en militaire beschermer van de abdij van Saint-Hubert in Andage.

Een versterkte burcht heeft zich lange tijd op het hoogste punt van het dorp Mirwart bevonden, met een wijds uitzicht over de Lomme- en Môrsaule valleiën om de karrewegen in het oog te houden.

 

De vele vijvers die werden gegraven langs deze rivieren bevoorraden de raderwielen van de smederijen en hooghovens, want Mirwart kende in die tijd een winstgevende ijzerindustrie. Vandaag de dag heeft de provinciale viskwekerij zich hier gevestigd.

 

Langsheen de viskwekerij van Mirwart kan men hogerop de Môrsaule het woud ontdekken waar zich voorheen het dorpje Marsolle bevond. In het begin van de XVIe eeuw ontstond het dorp Marsolle rondom zijn hoogoven waardoor leven werd ingeblazen in de ijzerindustrie.

 

 

Praktisch gezien :

 

Boswandeling start bij de voormalige smederijen en brengt u naar de ruïnes van Marsolle en de hoogoven. Onderweg voorstelling van een houtskoolmeiler en een houtskoolmakershut. Ontdekking van de ijzerindustrie tijdens de zestiende eeuw met de ambachten van weleer.

Verschillende overblijfselen van het glorieuze industriële verleden van de Saint-Hubert abdij.

 

Gemakkelijk te lopen - bijna plat - 5 km in de korte versie

 

Reserveren : 0498/57 37 08 ou info@ardenneplaisir.be

 

Deze aktiviteit kan gecombineerd worden met :

 - Begeleide wandeling in het Grote Woud van Saint-Hubert met picnic

           

 

Wandelingen en tochten :