Menu

 Wandeling van het burlen van het hert in het Woud van Saint-Hubert

Het burlen van het hert kondigt het liefdesseizoen aan van de koning van het Ardense woud,  en het embleem-dier van de stad Saint-Hubert. Meestal van begin september tot midden oktober zijn hindes en herten druk bezig met verleidingsrituelen die bezoekers van één avond fascineren.

 

Om het leven van het hert in het hart van het Grote Woud van de Ardennen beter te begrijpen, laat ons programma toe om gedurende een begeleide wandeling het natuurlijk leefmilieu van het dier te ontdekken. Vervolgens wordt het de fysieke verschijning van het dier uitgebreid uit de doeken gedaan, alvorens naar het werkelijke burlen van het hert te gaan luisteren.

 

Het spreekt vanzelf dat het luisteren naar het burlen van het hert samengaat met het vertellen van de legende waarbij Saint-Hubert tijdens een jacht het koningshert tegenkwam in het diepste van het Ardense Woud.

 

 

Praktisch gezien :

 

De groep verzamelt zich naar eigen wens in de loop van de namiddag om ontvangen te worden in een horecazaak of een geschikt gebouw naargelang de gekozen formule.

Een hapje kan geserveerd worden. Vervolgens neemt de begeleide wandeling u mee om het leefmilieu van het hert te ontdekken. Wanneer we terugkomen bij de startplaats wordt er meer over de eigenschappen van het hert verteld, aan de hand van didactisch materiaal.

Dan is het tijd voor het aperitief en de maaltijd, waarna de groep terug naar buiten gaat bij het vallen van de nacht om naar het burlen van het hert te luisteren.

 

 

Duur van de aktiviteit : van 3 tot 6 uur volgens de beschikbaarheid van de deelnemers.

 

Reserveren : 0498/57 37 08 ou info@ardenneplaisir.be

 

Deze aktiviteit kan gecombineerd worden met :

 - Wandeling met huifkar getrokken door Ardense trekpaarden

 

Sommige activiteiten: