Menu

 Heksenjacht

 

Het Grote Ardense Woud in het algemeen en dat van Saint-Hubert in het bijzonder bevatten een aantal duivelse wezens waarvan de heks één van de beruchtste is.

 

Ter gelegenheis van een begeleide wandeltocht, stellen wij u voor om het Grote Ardense Woud te ontdekken door middel van een bosspel : « De Heksenjacht ».

 

De Heksenjacht is een uitdaging per team, een soort sporenzoektocht waarbij u de ideale weg moet vinden door de observatie van natuurlijke aanduidingen enerzijds en fysieke proeven en antwoorden op algemene kennis vragen anderzijds.

 

Ziehier dus een originele manier om het Grote Ardense Woud te ontdekken. En wellicht heeft u kans om een hert tegen te komen terwijl u geluidloos en aandachtig door het Grote Ardense Woud trekt.

 

Praktisch gezien :

 

De heksenjacht is een bosspel per team waarbij u de heks moet vinden om haar te doden.

Vanaf een vertekpunt en met een tussentijd van enkele minuten vertrekt elk team in de richting van de voor hen ideale weg.

Hoe moeten we de heks vinden ? Bij bepaalde kruisingen van paden van een aangeduid gebied vindt men bewegwijzeringen, op andere plaatsen zal men een stafkaart moeten gebruiken, om uiteindelijk een soort monnik tegen te komen die u op de proef zal stellen met bepaalde vragen en het afleggen van uitdagingen. Als u daarin slaagt, zal hij u aanduidingen geven om verder te gaan met de zoektocht.

 

Duur van de heksenjacht : Van 3 uur tot een hele dag.

 

Adres van het trefpunt : Volgens uw verblijfplaats en de toegelaten bossen.

 

 

Reserveren : 0498/57 37 08 ou info@ardenneplaisir.be

 

Deze activiteit kan ook gecombineerd worden met :

 - Begeleide wandeling in Het Grote Woud van Saint-Hubert met picnic

 - Fonduewagen – Fijnproevers-trek in de Ardennen

 

Sommige activiteiten: