Menu

 Geleide bezoek van de stad Saint-Hubert

 

De stad Saint-Hubert, in primitieve tijden Andage genoemd, kreeg zijn actuele naam naar de Grote Abdij Saint-Hubert, langsheen dewelke het dorp gelegen was.

In het begin van de 18e eeuw sprak men nog steeds van de Abdij van Saint-Hubert van Andage. In de loop der jaren werd Andage een soort satelietvestiging voor de hoge burgerij van de abdij van Saint-Hubert, om tenslotte gewoonweg door iedereen als Saint-Hubert genoemd te worden.

 

Op het einde van de 18e eeuwwerd de abdij van Saint-Hubert leeggeroofd en werden de monniken door de revolutionairen verjaagd. Sinds de urbanisatie is de stad Saint-Hubert gegroeid na een industriële expansie, en is het centrum gelegen rondom de oude abdij van Saint-Hubert. Eén van de meest bezochte gebouwen is de basiliek, de oude abdijkerk die zonder twijfel het hart vormt van Saint-Hubert waar de patroonheilige Sint-Hubert vereerd wordt.

 

Praktisch gezien :

Het geleide bezoek neemt u eerst mee naar de historische plaats van de abdij van Saint-Hubert en vervolgens doorheen de oude stad, zowel aan de buitenkant als de binnenkant.

 

Duur van het bezoek : 2u30

 

Adres van het trefpunt :

Abbaye de Saint-Hubert  

Place du Fays

6870 Saint-Hubert

 

Prijzen : Op aanvraag voor groepen vanaf 2 personen.

 

Reserveren : 0498/57 37 08 ou info@ardenneplaisir.be

 

Dit bezoek kan gecombineerd worden met :

 - Bezoek van de Basiliek

 - Bezoek van het museum Redouté

 - Bezoek aan de « Fourneau Saint-Michel » - Museum van het landelijke leven

 - Bezoek van de ijzerindustrie in de « Fourneau Saint-Michel »

 

Andere toeristische bezoeken :